Tarta cu mere si miere

de La Ancuta in Prajituri, 29 Mar 2011 | 6523 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 50 g zahar
  • 2 linguri ulei
  • 150 g smantana
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 500 g mere
  • Pentru topping:
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri miere
  • 2 lingurite scortisoara
  • 2 linguri faina
  • 25 g unt
  • samburi de nuca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si miere:

Mixam oul cu zaharul pana devine cremos si se deschide la culoare.
Adaugam apoi uleiul si smantana si mixam.
Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat. Punem aluatul in tava rotunda tapetata cu hartie de copt.

Curatam merele si le taiem pe jumatate. Crestam merele pe partea rotunda, dar fara a ajunge pana jos. Asezam merele in tava, peste aluat, cu partea crestata in sus.

Pentru topping punem laptele pe foc impreuna cu mierea si scortisoara. Lasam sa se incalzeasca.
Adaugam apoi faina si untul moale si amestecam bine, ca sa nu se formeze cocoloase. Dam de pe foc si turnam peste merele din tava. Deasupra punem nuca rupta bucatele.

Coacem tarta in cuptorul preancalzit la 180 de grade timp de 25-30 de minute.
Dupa ce s-a copt, lasam sa se raceasca iar apoi portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si miere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Caramela